Dutch Artsy Souls

De schilderijen van Jade van der Mark zijn allemaal waanzinnig prachtig!

Ze werkt elke dag keihard aan haar kunst en is zo talentvol.

Haar schilderijen zijn groot van omvang en opgebouwd uit dikke lagen olieverf.

Omdat het tot een week kan duren voordat elke laag droog is, zijn de schilderijen het resultaat van een moeizaam proces dat tot acht maanden kan duren.

Jade woont afwisselend in Amsterdam en Londen en stedelijke omgevingen spelen dan ook een grote rol in haar werk.

De enorme hoeveelheid mensen die zich door een stad voortbewegen…

Zucht, deze schilderijen raakten mij; zo vreselijk en ik kon alleen maar denken aan de 1,5 meter afstand regel.

Ja het is mega belangrijk! Maar wanneer kunnen we weer (lekker) dicht op elkaar zitten net als in de schilderijen van Jade?

Het is bijzonder wat kunst met je doet en ik ben Jade ook ontzettend dankbaar voor dit moois!

“Een van haar laatste werken, We’re All Human, toont een mensenmenigte die zich uitspreidt over een breed doek van meer dan vier meter lang en bijna drie meter hoog. Op het eerste gezicht lijkt het een willekeurige en diverse groep mensen die zich onderscheiden door hun kleding of huidskleur. Na wat langer kijken valt op dat alle afgebeelde figuren in beslag zijn genomen door hun eigen wereld. Er is geen sprake van onderling contact en ogen ontwijken elkaars blik. Daarbovenop geven de aanwezigheid van mobieltjes, koptelefoons en zelfs mondmaskers een zeer actueel beeld van een maatschappij waarin we bewust barrières opwerpen die menselijk contact in de weg staan. De uitbundige dynamiek die de levendige kleuren en afmeting van het werk oproepen komt vergezeld van een melancholisch randje.”

Met dit en ander (nogmaals prachtig) nieuw werk heeft Jade in september een solo-expositie in Londen waar ze binnenkort ook weer voor langere tijd zal blijven.

Kijk voor nog meer moois en (expositie) informatie op de site/Instagram van Jade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *